2012. jún 29.

Tindari, Milazzo

írta: csatanga
Tindari, Milazzo

 

A reggeli elég érdekesen zajlott. Mondhatni itt volt a leggagyibb. Megkérdezték, mit kérünk, majd közölték, hogy a narancslé elfogyott. Így nekünk kávéval, a legénykének, pedig teával kellett beérnie. Ezen kívül kaptunk 4 db (hárman 4 db???)csecsemőláb nagyságú kenyérkét, valami rákenni valót és szintén 4 db kekszet. Mit is mondhatnék. Visszaslattyogtunk a házikóhoz és kipótoltuk, mert így nem indulhattunk el.

 

Első megállónk a közeli hegyfokra épült Tindari volt. A sziklafok lábánál kis tavacskák találhatók, melyeket homokpadok vesznek körül, s az apály-dagály változásával mindig különböző mértékben látszanak ki. Fentről érdekes látvány, csodás kilátás. A zarándoktemplomhoz busz visz fel. (1€/fő) A bizánci stílusban épült templomban található a  „Fekete Madonna”, sok hívőt vonz.

 tand.JPG

Innen Milazzóba utaztunk tovább. A Tirrén tengerbe mélyen benyúló sarló alakú hegyfok lábánál alakult ki a 30000 lakosú nagyváros. Innen indulnak a hajók a közeli Lipari szigetekre. A hajókikötő közelében nagy parkolók találhatók. Szép hosszú tengerparti sétányán kellemes sétálgatni, jó idő esetén messzire ellátni. Jönnek- mennek a különböző hajók, igen forgalmas kikötő.

Felsétáltunk a várba, sétáltunk az óvárosban.

 

Visszafele úton kerestünk egy szép homokos strandot és fürdéssel, sütkérezéssel töltöttük a nap hátralévő részét.

 

Szólj hozzá

15.nap Tindari Milazzo