2012. júl 29.

Hazautazás

írta: csatanga
Hazautazás

Bejegyzés alcíme...

 

tenger.jpg

21. nap

 

Elérkezett az utolsó nap. Sokáig cihelődtünk, nehezen ment az elindulás.

Fél 10-kor végre sikerült nekivágnunk.

Első állomásunk a legközelebb eső ESSO kút volt, ahol megérdeklődtük, hogy mit lehet kezdeni a visszajáró 12 €-val. Ott azt a felvilágosítást kaptuk, hogy vissza kell menni ahhoz a kúthoz, ahol tankoltunk, odaadni a bizonylatot és megkapjuk a visszajárót.

 Így összeszedtük minden emlékképünket, hogy pontosan merre is kell menni, s 10 óra 10 percre már meg is találtuk az ominózus kutat, s már a visszajáróval a zsebünkben végre elindultunk hazafelé.

Utunkba esett egy Carrefour áruház, amibe gyorsan bementünk, s elköltöttük maradék pénzünket ajándékokra, majd ráhajtottunk a Velence- Trieszt autópályára. (8,30 €).

1 óra után nem sokkal átléptük a Szlovén határt. Matricát kellett volna venni az autópályára, de úgy kiköltekeztünk, hogy csak 12 eurónk maradt, a pályadíj viszont 15€ (Elég sok ez erre kicsi szakaszra) Kénytelenek voltunk visszatolatgatni és keresni egy benzinkutat, ahol kártyával is lehetett fizetni. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy már több határátlépésünk nem lesz, csak a magyar, de nem igazán táblázták ki, hogy merre is van Magyarország. A GPS átka viszont az, hogy az ember fia nem lóg állandóan a térképen. (Maribor felé kellett volna tartani) Egy idő után kezdett gyanús lenni a sok Zágráb jelzés, s épp térkép után kotorásztam, mikor megérkeztünk a horvát határra. Így aztán egy rögtönzött veszekedés és a masina megsemmisítésének gondolatával 15 órakor átléptünk Horvátországba. Elláttak bennünket mindenféle prospektusokkal, majd újabb izgalmak következtek, hogy ki tudjuk-e fizetni a pályadíjat, elég lesz-e az a pár euró és elfogadják-e. Persze örömmel elfogadták, s szerencsére elég is volt. Először 5 Kunát kellett fizetni ( 1 €-talán pár Kunát vissza is adtak) majd 36 Kunát (5€). Délután 5-kor végre magyar földre gurultunk, ahol úgyszintén nem volt könnyű beszerezni a matricát, mert a határ közeli szakaszon egyáltalán nincs benzinkút, csak ha az ember lehajt a pályáról.

 

Végül  ¾ 8-kor hazaérkeztünk Budapestre.

Szólj hozzá

Címkék 21.nap Hazautazás